30.08.2015 20:39

Cocu: "Daar moeten we slimmer in zijn"

Phillip Cocu verlaat tevreden het veld na de 3-1 overwinning van PSV op Feyenoord. (30-08-2015)
Phillip Cocu verlaat tevreden het veld na de 3-1 overwinning van PSV op Feyenoord. (30-08-2015)

PSV won in de eerste drie speelrondes slechts één keer, maar daar kwam zondagmiddag een belangrijke tweede overwinning bij. In het eigen Philips Stadion wonnen de Eindhovenaren de eerste topper van het jaar tegen Feyenoord. Trainer Philip Cocu was tevreden met de wijze waarop zijn ploeg de slotfase doorkwam.

"Als je kijkt wat we de eerste vijftig à zestig minuten hebben gebracht, verklaart dat de laatste 25 minuten. Uiteindelijk hebben we dit resultaat zelf afgedwongen", zegt de oefenmeester van PSV voor de camera's van FOX Sports.

Cocu vond dat zijn ploeg de wedstrijd tegen Feyenoord  eerder had moeten 'neutraliseren'. "Zoals Feyenoord dat goed deed toen het voorstond. Een beetje het ritme eruit halen, daar moeten wij slimmer in zijn. Maar we zijn groeiende. Nu de interlandbreak, daarna volgt er een heel drukke tijd."

PSV stijgt door de overwinning naar de gedeeld vijfde plaats in de Eredivisie. De achterstand op Ajax bedraagt vier punten. Feyenoord, de nummer drie, heeft één punt meer dan de Eindhovenaren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner