04.09.2015 11:34

IJsland-doelman: "Een historische avond"

Bij NEC Nijmegen maakt Hannes Halldórsson nog geen goede indruk, maar voor het IJslandse nationale team hield hij donderdagavond tegen Oranje opnieuw zijn doel schoon. De goalie is met IJsland nu heel dicht bij kwalificatie voor het EK in Frankrijk.

"We verslaan Nederland, een van de beste teams ter wereld. Een fantastische avond. We hebben het ticket voor het EK in Frankrijk bijna veilig gesteld. Wij zijn ontzettend blij", jubelt Halldórsson in gesprek met Omroep Gelderland.

De doelman vond dat IJsland een zware avond had in de Amsterdam ArenA. "Ik kreeg een paar schoten en de druk was groot, maar we hebben ze redelijk goed weggehouden bij ons doel. Voor hun veranderde de wedstrijd in een nachtmerrie; omdat Robben uitviel en daarna vanwege die rode kaart. Ze speelden misschien ook niet hun beste wedstrijd."

Halldórsson ontving na afloop van de wedstrijd tegen Oranje nog geen berichten van zijn Nederlandse clubgenoten bij NEC. "Ze zullen vast blij zijn voor mij, maar met de uitslag voor het Nederlands elftal zullen ze niet blij zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner