04.09.2015 22:59

Servië eindelijk in de plus in kwalificatie

Het Servisch voetbalelftal staat in de EK-kwalificatie eindelijk in de plus. De ploeg van bondscoach Radovan Curcic, de opvolger van Dick Advocaat, kreeg in groep I drie punten in mindering wegens de heisa tijdens het duel met Albanië vorig jaar en had er pas één. Die was te danken aan een gelijkspel (1-1) tegen Armenië, dat vrijdagavond in Novi Sad de mindere was: 2-0.

Servië kreeg wel Armeense hulp. Levon Hajrapetjan werkte de bal halverwege de eerste helft in eigen doel. Adem Ljajic besliste het duel na rust. Ajacied Nemanja Gudelj zat op de reservebank, naast onder anderen Dusan Tadic. Deze oud-speler van FC Twente en FC Groningen mocht in de slotfase nog invallen.

Denemarken kon ook in Kopenhagen geen afstand nemen van Albanië. Er werd bovendien niet gescoord: 0-0. Het team van Morten Olsen bleef door het teleurstellende gelijkspel derde met evenveel punten als de Albaniërs, elf, maar een wedstrijd meer gespeeld. Portugal leidt met twaalf en staat maandag in Elbasan tegenover Albanië.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner