06.09.2015 12:35

Ajacied is jongste debutant bij Jong Tsjechië

Vaclav Černý valt de laatste maanden van het ene debuut in het andere. De jonge Ajacied debuteerde in de Eredivisie en in Europa voor Ajax, nu maakte hij als jongste speler ooit zijn eerste speelminuten voor Jong Tsjechië.

In de kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Malta kreeg Černý een basisplaats en werd hij na ruim een uur spelen vervangen. De 4-1 eindstand was toen al bereikt, maar Černý kon geen bijdrage leveren aan een doelpunt. De Tsjech debuteerde eerder in zijn carrière al wel voor de jeugdploegen van Tsjechië.

Černý geeft tegenover media in zijn eigen land toe dat hij al over het record wist. Ik zag al wat langskomen over het record op internet. Het is zeker iets heel moois. Nu is het voor mij zaak om deze lijn door te trekken en te laten zien wat ik kan. Ik hoop veel voor dit team te kunnen betekenen." Černý heeft weliswaar zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax, maar dit kan vooral gezien worden als een gelukje, vanwege de blessures van concurrenten Viktor Fischer en Amin Younes. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Černý veelvuldig zijn opwachting gaat maken in de Jupiler League, bij Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner