09.09.2015 20:40

Van Veen: "League One is een paradijsje"

Rens van Eijden (l.) probeert Kevin van Veen (r.) de bal af te pakken tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Oss. (26-10-2014)
Rens van Eijden (l.) probeert Kevin van Veen (r.) de bal af te pakken tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Oss. (26-10-2014)

Kevin van Veen maakte iets meer dan een half jaar geleden de opvallende overstap van FC Oss naar Scunthorpe United, dat in de League One uitkomt. De aanvaller vertelt aan Voetbal International een behoorlijk luxe leven te leiden in Engeland.

"Als we iets met de groep doen, weet je helemaal niet wat je meemaakt. Ze huren een hoek van zo’n tent af en dan gaan er duizenden ponden doorheen. Wat ik in een maand had bij FC Oss, betaal je hier soms op één feestje. Ze zijn niet anders gewend. League One is een paradijsje", stelt Van Veen.

"Ik geniet ervan, maar tegelijk geef ik er weinig om", vervolgt de 24-jarige Nederlander. "Ik weet waar ik vandaan kom. Als mijn leven morgen verandert en ik weer dieper door het stof zou moeten voor mijn geld, doe ik dat zonder morren. Als ik maar gezond blijf en gelukkig ben."

Van Veen vertelt dat hij bij Scunthorpe United rijke teamgenoten heeft. "Bij Scunthorpe spelen huurlingen die het bij grote clubs uit de Premier League niet redden. Ik ken jongens van negentien die al twee huizen bezitten en in een Range Rover rijden. Ik zit hier nu zeven maanden en heb nog geen dag gekookt. Ik zeg weleens tegen mijn vriendin: Nu even een avondje thuis, lekker normaal. Maar je eet snel buiten de deur."

Sportief gezien heeft Van Veen het wel eens beter gedaan. Waar hij bij FC Oss zestien keer scoorde in 26 wedstrijden, staat de teller bij Scunthorpe United voorlopig op drie competitiedoelpunten. De spits is desondanks een populaire speler in Scunthorpe. "Ik krijg brieven van mensen die zeggen dat ze van me houden. Sommigen willen zelfs geld geven voor mijn onderbroek. In de 'executive lounge' van het stadion hangt van de vloer tot het plafond mijn portret, alsof ik al een legende ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner