10.09.2015 12:04

Mendes da Silva baalt bij Panathinaikos

David Mendes da Silva zit minimaal tot januari 'vast' bij Panathinaikos. De 33-jarige middenvelder heeft geen nieuwe club kunnen vinden en mag bij Panathinaikos enkel nog de warming-up meedoen.

"Panathinaikos wist dat dit kon gebeuren", aldus Mendes da Silva tegenover Voetbal International. "Ik behoor niet meer tot de A-selectie, maar heb nog wel een doorlopend contract. Het is verschrikkelijk balen, met vier andere jongens mag ik alleen de warming-up meedoen. Vervolgens gaan we met een looptrainer aan de slag." Mendes da Silva heeft bij de Griekse grootmacht nog een contract tot medio 2016.

"Mijn basisplaats had ik verloren en met Michael Essien hebben ze een heel gerenommeerde speler voor mijn positie aangetrokken", vervolgt Mendes da Silva. "Zoals deze zomer héél veel nieuwe jongens zijn gehaald. Prima, alleen had ik bij de clubleiding aangegeven niet naar een andere Griekse club te willen overstappen. Als ik vertrek, is het naar een andere competitie. Vervolgens kwamen ze steeds aanzetten met andere Griekse clubs... Maar weet, ik ben 33, ik kan en wil niet overal meer naartoe."

"De gedroomde club zat er vorige maand niet bij", aldus Mendes da Silva, die in het verleden onder contract stond bij AZ Alkmaar, Red Bull Salzburg, Sparta en NAC Breda. "Ik had voor 31 augustus mijn contract kunnen laten ontbinden. Dan had ik nu per direct ergens aan de slag gekund. Maar daar zijn we helaas niet uitgekomen; dat is gewoon niet zo eenvoudig als het lijkt. Al is de huidige situatie voor beide partijen niet goed. Hopelijk komt er in januari wel een oplossing. Want juist door deze ervaring heb ik nóg meer de overtuiging een paar jaar door te willen gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner