11.09.2015 10:13

"Dan kun je Willem II een tweede Ajax noemen"

Theo Janssen neemt afscheid van het Vitesse-publiek. (27-04-2014).
Theo Janssen neemt afscheid van het Vitesse-publiek. (27-04-2014).

Ook dit seizoen huurt Vitesse verscheidene spelers van Chelsea. De Arnhemmers worden daarom wel Chelsea 2 genoemd. En dat stoort clubicoon, scout en oud-speler Theo Janssen.

"Ik vind dat zó makkelijk. Dan kun je Willem II ook wel een tweede Ajax noemen", verwijst Janssen in Metro naar de verhuur van Richairo Živković, Ruben Ligeon, Lesly de Sa en Lucas Andersen aan de Tilburgers. "Het komt nauwelijks meer voor dat een speler voor langere tijd bij dezelfde club blijft. En dan valt het bij ons nog wel mee als je naar de basisspelers kijkt: Eloy Room en Kevin Diks zijn bij ons opgeleid en aanvoerder Guram Kashia speelt al vijf jaar bij ons en wil graag verlengen. En dan zitten er ook nog drie zelf opgeleide spelers bij de selectie."

Janssen spreekt tegen dat Chelsea de spelers selecteert die naar Arnhem worden gestuurd. "Jammer genoeg denken de meeste mensen dat het inderdaad zo werkt", zegt de oud-prof, die als scout van Vitesse aan de slag is gegaan. "Iedere maand gaan we naar Londen om wedstrijden te bekijken. Wij zeggen waar we behoefte aan hebben. Als wij bijvoorbeeld op zoek zijn naar een rechtsbenige middenvelder dan kijken we eerst of er iets in onze eigen voetbalacademie rondloopt. Zo niet, dan gaan we naar Chelsea en daarna kijken we verder. Het gaat in goed overleg. Chelsea bepaalt niet welke talenten bij ons komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner