11.09.2015 11:19

"Vind Feyenoord stabieler dan vorig jaar"

Frank van der Struijk (r.) van Willem II haalt weg voordat Vitesse-speler Denys Oliynyk in balbezit kan komen. (09-08-2015)
Frank van der Struijk (r.) van Willem II haalt weg voordat Vitesse-speler Denys Oliynyk in balbezit kan komen. (09-08-2015)

Willem II tracht zondag op bezoek bij Feyenoord de stunt (1-2) van vorig jaar te herhalen. In Tilburg heerst ook de realiteit dat dit een lastig opgave gaat worden. 

"We gaan er uiteraard voor. Dat we daar kunnen winnen, hebben we bewezen. Maar laten we realistisch blijven. We zijn de underdog. Feyenoord heeft veel nieuwe spelers gehaald, ze hebben een hele goede selectie. Ik vind ze bovendien stabieler ogen dan vorig seizoen", zegt Frank van der Struijk, die een jaar geleden de 0-1 voor zijn rekening nam, op de website van de Tricolores.

Vorig jaar troffen Feyenoord en Willem II elkaar ook in de vijfde speelronde in de Kuip. "Vorig seizoen betekende Feyenoord-uit een beetje de ommekeer in ons seizoen, dat klopt. Sinds dat moment ging het lopen bij ons. De selectie raakte op elkaar ingespeeld, we kwamen in een positieve flow terecht, wat leidde tot heel goed spel en mooie resultaten."

Wat Van der Struijk betreft komt zondag wederom de ommekeer. De Brabanders zijn nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. "Onze tegenstanders waren ook vrij sterk, maar van NEC hadden we zeker moeten winnen. Het zou inderdaad heel mooi zijn als we via een zege in de Kuip naar ons niveau van vorig jaar teruggroeien, maar dat kost tijd. We zijn wat spelers kwijtgeraakt, maar daarvoor in de plaats zijn weer goede spelers naar Tilburg gekomen. Ik heb er vertrouwen in dat we met deze jongens ook dit seizoen weer mooie resultaten kunnen neerzetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner