11.09.2015 16:34

Bosz wil geen herhaling van vorig seizoen

Het Vitesse van trainer Peter Bosz verloor de afgelopen twee seizoenen twee keer met 3-1 in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De trainer wil voorkomen dat zijn ploeg zondag opnieuw een nederlaag lijdt in de Domstad.

Bosz bewaart dus slechte herinneringen aan de laatste twee uitduels in Utrecht. "Nee, beide keren was het gewoon een slechte wedstrijd van ons. Het waren wel twee verschillende wedstrijden. Vorig seizoen was het echt heel matig, één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. Daar was ik absoluut niet blij mee, ook omdat ik het onnodig vond."

Bosz kan in Utrecht beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Renato Ibarra is een twijfelgeval. "Je merkt na een periode met interlands dat de spelers fris terugkomen. Ze vinden het prettig om even weg te zijn en vooral met en bij hun landgenoten te kunnen zijn. Ik had dus een kleine groep tot mijn beschikking op de trainingen en dan ga je wat andere dingen doen. Ik heb diverse jeugdspelers mee laten trainen om daar een nog beter beeld van te kunnen krijgen."

Over tegenstander FC Utrecht zegt Bosz dat ze anders spelen dan men in Nederland gewend is. "Wij gaan zoals altijd van ons eigen systeem en onze eigen kracht uit. Maar natuurlijk kijken we ook naar de tegenstander. Het zou raar zijn dat niet te doen." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner