12.09.2015 09:33

NAC Breda wacht al jaar op zondagse winst

Alhoewel NAC Breda inmiddels inde Jupiler League voetbalt, is er aankomende zondag toch een beetje het Eredivisie-gevoel. De Brabanders spelen op de zondag, maar dat ligt de ploeg absoluut niet. NAC Breda won al een jaar niet op de klassieke voetbaldag.

Dit rekende BN DeStem uit zaterdag. NAC Breda reist zondag af naar Maastricht voor een uitwedstrijd tegen MVV met in de gedachte dat de 1-0 overwinning op FC Dordrecht de laatste winstpartij op een zondag was. Deze wedstrijd werd gespeeld op 14 september 2014. Vervolgens wist NAC Breda, dat uiteindelijk degradeerde via de play-offs, een jaar niet te winnen op zondag. De pijnlijke nederlaag tegen Roda JC, waardoor NAC Breda uiteindelijk degradeerde, werd ook op zondag geleden. Er werd daarvoor onder andere verloren van FC Groningen, Ajax en Feyenoord. 

"Dat zegt mij helemaal niets. Zelfs al hadden we elke zondag gewonnen, dan nog kan ik daar niks mee", blijft trainer Robert Maaskant echter rustig. Toch heeft hij een voorkeur voor de zaterdagavond. "Dat heeft ten eerste met de sfeer van een avondwedstrijd te maken. Daarnaast zit je weer met dat vermaledijde kunstgras. Het is belangrijk dat dat goed gesproeid wordt voor de wedstrijd. Op een zondagmiddag kan dat door de zon droog worden. Dat speelt onze tegenstanders alleen maar in de kaart. In die zin heeft spelen op zondagmiddag zeker een invloed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner