14.09.2015 14:48

Hoesen: "Maduro heeft me daarbij geholpen"

Danny Hoesen (l.) vecht een duel uit met Jerry St. Juste (r.) tijdens het competitieduel FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)
Danny Hoesen (l.) vecht een duel uit met Jerry St. Juste (r.) tijdens het competitieduel FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)

Danny Hoesen heeft veel gehad aan de hulp van Hedwiges Maduro. De spits van FC Groningen zat het afgelopen jaar niet lekker in zijn vel, maar de aanvaller vond steun bij Maduro.

"Ik weet dat mijn seizoen niet top was", aldus Hoesen tegenover het Algemeen Dagblad. "En ja, ik heb moeilijke tijden gekend. Voetbal is mijn leven - en als dat niet goed gaat, gaat het met mij persoonlijk ook niet goed. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Hedwiges Maduro heeft me daarbij geholpen. Hij heeft een heel nuchtere kijk op het leven. Je moet voetbal serieus nemen, maar niet té - als je begrijpt wat ik bedoel. Kijk, kritiek is er altijd, maar dat moet je soms van je af laten glijden. Dat lukt me nu beter."

Hoesen is van mening dat hij een andere voetballer is geworden. "Ja, toch wel. Ik heb veel geleerd van afgelopen jaar. Mensen verweten me soms dat ik te lief was en misschien was dat ook wel terecht. Soms moet je als aanvaller zelf een tik uitdelen, zodat een verdediger weet dat jij er bent. Bovendien wilde ik te veel meevoetballen, terwijl een spits toch vooral op zijn doelpunten wordt beoordeeld. Neem de 1-0 tegen Heerenveen. Tijdens die scrimmage dacht ik: wat er ook gebeurt, die bal is voor mij. Een spits moet hard werken en geloven in elke bal. Dat betaalde zich tegen sc Heerenveen uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner