15.09.2015 09:01

Doelman Hansen: "Ik voel het als een plicht"

ADO Den Haag-doelman Martin Hansen neemt een vrije trap tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Heracles Almelo. (13-09-2015)
ADO Den Haag-doelman Martin Hansen neemt een vrije trap tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Heracles Almelo. (13-09-2015)

ADO Den Haag-doelman Martin Hansen voelt het als een plicht om betrokken te zijn bij de maatschappij. De sluitpost gaat regelmatig langs scholen en amateurverenigingen om clinics en voorlichtingen te verzorgen. 

"Ik voel het als een plicht om elke ervaring te delen", vertelt de Deen aan Voetbal International. "Als profvoetballer heb je genoeg tijd over buiten de trainingen om. Op die momenten wil ik me inzetten voor iedereen die ik ermee een plezier kan doen. In Den Haag en omgeving, maar ook in Denemarken."

"Het is de reden dat ik jaren geleden een keepersschool in Lejre ben begonnen", vervolgt Hansen. "Samen met mijn vader runnen we die school. Bij Liverpool heb ik de verschillen ervaren tussen opleidingen in Denemarken en Engeland. Dat contrast is gigantisch. Er hebben zich nu al meer dan tweehonderd keepers aangemeld en met allerlei trainers gaan we met hen aan de slag."

"Ik zorg voor de opbouw, de trainingstechnieken en probeer waar mogelijk spullen te regelen. Als het kan, ga ik erheen. Het plezier van die jochies doet me veel, maar dat niet alleen. Ooit hoop ik dat een talent van mijn school doorbreekt als profvoetballer. Ook daar zie ik een mooie uitdaging in om het beste eruit te halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner