15.09.2015 15:55

Cillessen krijgt kritiek op media-optreden

Jasper Cillesen brengt al schreeuwend zijn instructies over aan de verdediging van Ajax tijdens de thuiswedstrijd tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. (04-08-2015)
Jasper Cillesen brengt al schreeuwend zijn instructies over aan de verdediging van Ajax tijdens de thuiswedstrijd tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. (04-08-2015)

Het penaltysyndroom van Jasper Cillessen begint langzamerhand een nationale discussie te worden. De AFC Ajax-doelman wist tegen FC Twente opnieuw een strafschop niet te stoppen. Hij reageerde geïrriteerd en dat valt niet goed bij Wilfred Genee.

De columnist schrijft in het Algemeen Dagblad dat hij Cillessen behoorlijk kinderachtig vindt. Journalist Toine van Peperstraten stelde een vraag na afloop van het gelijke spel, waarna aangaf dat hij "er klaar mee is", waarmee hij doelde op de vele vragen over het tegenhouden van strafschoppen. "Het was toch een beetje alsof Gordon aan je vraagt om nooit meer over zijn homoseksualiteit te beginnen. Zo oogde de reactie van Jasper Cillessen afgelopen zaterdag op FOX", vertelt Genee in zijn column.

Ondertussen heeft de Ajax-doelman al 26 keer geen strafschop tegengehouden tijden een officiële wedstrijd. De frustratie was van de keeper af te lezen. "Cillessen oogde als een schooljongen die in zijn woede en onmacht tegen de tranen vocht. Klaar om naar huis te rennen", aldus Genee die zijn collega-journalist ook nog een kleine sneer gaf. "Aangezien Toine (van Peperstraten, red.) het ook niet altijd droog houdt, leidde het tot een uiterst ongemakkelijk interview, waarbij het beeld ontstond dat de interviewer uiterst onredelijk bezig was."

Genee neemt het vervolgens wel op voor Van Peperstraten. Hij vindt dat Cillessen beter had moeten reageren op de vraag. "Maar het was echt Jasper Cillessen zelf die afgelopen zaterdag voor de 26ste keer vanaf de strafschopstip werd gepasseerd. Daarmee was het puntenverlies van Ajax niet zijn schuld, maar werd zijn 'dossier-11 meter' wel weer iets omvangrijker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner