16.09.2015 14:47

Van Halst wil opmerkelijk duo bij Twente zien

Darije Kalezić doet zijn verhaal tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen. (13-09-2015)
Darije Kalezić doet zijn verhaal tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen. (13-09-2015)

Als het aan Jan van Halst ligt, dan haalt FC Twente binnenkort een nieuw trainersduo binnen. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente denkt aan Fred Rutten én Roda JC Kerkrade-trainer Darije Kalezić.

Van Halst wil dat er weer een topsportcultuur komt bij FC Twente. "Fred Rutten zit momenteel zonder club, hij is de meest voor de hand liggende man om die cultuur opnieuw bij FC Twente te implementeren", aldus Van Halst tegenover Voetbal International. "Hij heeft een schat aan ervaring en woont nog steeds in de regio. Ik zie hem echter niet meer dagelijks met de poten in de klei staan en meer in een managersrol opereren."

"Bij hem moet je dan een trainer van de nieuwe generatie zoeken die je in de geest van Rutten kunt kneden. Ernest Faber bijvoorbeeld. Of Darije Kalezić. Hij heeft zich nooit om zijn pr bekommerd, maar krijgt intern alleen maar goede referenties. Als zelfstandig coach heeft Kalezić nog niet de status om bij een club als FC Twente een ingrijpende werkwijze te introduceren. Maar Rutten heeft die status wel en kan hem rugdekking geven. Ja, dat vind ik wel een intrigerende combinatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner