16.09.2015 15:01

Hansen lovend over oud-ploeggenoot Gerrard

Martin Hansen is geconcentreerd tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Heracles Almelo. (13-09-2015)
Martin Hansen is geconcentreerd tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Heracles Almelo. (13-09-2015)

ADO Den Haag-doelman Martin Hansen heeft veel geleerd van Steven Gerrard. De Deense doelman kwam op jonge leeftijd voor Liverpool te spelen en mocht regelmatig meetrainen bij de hoofdmacht van 'The Reds'.

Als Hansen terugdenkt aan zijn periode bij Liverpool, dan denkt hij meteen aan één persoon. "Steven Gerrard", aldus de Deense sluitpost tegenover Voetbal International. "Tussen al die grote spelers was hij wel de allergrootste. Zijn mentaliteit, zijn instelling, elke dag opnieuw. Indrukwekkend."

Hansen kan zich zijn eerste 'confrontatie' met Gerrard nog goed herinneren. "Het was op een training tijdens een partij en hij vroeg de bal. Ik zag dat hij drie spelers in zijn nek had, dus besloot hem niet in te spelen. Na de training kwam hij naar me toe en sloeg een arm om me heen. 'When I ask you to give me the fucking ball? You give me the fucking ball!' Ik kon alleen maar instemmend knikken. Sindsdien heb ik hem elke bal direct aangespeeld. En hij had gelijk, steeds deed hij er iets goeds mee. Zijn zelfbewustzijn en overtuiging, wat kon ik daarvan genieten. Een topprofessonal, die met iedereen begaan was. De grootste speler met wie ik ooit in een kleedkamer zal zitten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner