16.09.2015 16:50

Rekik: "Dan kun je beter niet uit huis gaan"

Karim Rekik weet dat Marseille niet alleen maar mooi kan zijn. De verdediger koos voor Olympique Marseille, ondanks een bizar verhaal van oud-ploeggenoot Samir Nasri.

"Ik weet heel goed dat Marseille een andere kant heeft", vertelt Rekik aan Voetbal International. "Ik heb mijn huiswerk goed gedaan. En ik heb de verhalen gehoord van de spelers. Toen Olympique Marseille zich voor het eerste meldde, vroeg ik aan Samir Nasri (ploeggenoot bij Manchester City, red.) hoe Marseille was. Hij heeft er gespeeld. Hij vertelde dat de stad fantastisch is, dat je er echt de koning bent als je wint. Maar als je een paar keer verliest, ben je helemaal niks meer en moet je echt oppassen."

"Dan kun je beter even niet uit huis gaan", vervolgt Rekik. "Zo rauw kan het zijn. Samir vertelde dat een speler die een strafschop had gemist, een dag later naar de bakker ging en een baguette wilde kopen. Dat stokbrood lag voor zijn neus, maar de bakker zei doodleuk dat ze uitverkocht waren. Hij kreeg het brood niet mee. Ik heb het allemaal in mijn overweging om voor Marseille te kiezen meegenomen. Marseille is na Parijs de grootste stad van Frankrijk en in iedere grote stad gebeurt er genoeg. Dat weet ik en daar stel ik me dus op in. Ik richt me hier daarom puur op het voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner