16.09.2015 21:09

PSV inspireert AZ: "Deze groep kan dat ook"

AZ-trainer John van den Brom blaast op zijn fluit tijdens een training van de Alkmaarders. (23-07-2015)
AZ-trainer John van den Brom blaast op zijn fluit tijdens een training van de Alkmaarders. (23-07-2015)

John van den Brom is geïnspireerd geraakt door PSV. De trainer van AZ Alkmaar gelooft dat zijn ploeg ook voor een stunt kan zorgen in Europees verband.

Waar PSV dinsdagavond thuis tegen Manchester United voor de Champions League speelde, speelt AZ donderdagavond uit tegen Partizan voor de Europa League. De Eindhovenaren gaven al het juiste voorbeeld door met 2-1 te winnen. "PSV heeft het op een realistische manier aangepakt door onder meer met z’n allen goed te verdedigen. Dat is een mooie opsteker voor het Nederlandse voetbal. Ook wij verkopen onze huid duur om een goed resultaat te boeken", aldus Van den Brom op de website van AZ. De trainer gelooft dat zijn ploeg dat ook kan. "We hebben bewezen dat we dat kunnen met deze groep."

Van den Brom denkt dat AZ en Partizan gelijkwaardig zijn aan elkaar. "De kracht van Partizan zit ‘m in het thuisvoordeel. Ze hebben mooie en fanatieke aanhang. Dat hebben ze ook in de kwalificatieduels laten zien", aldus Van den Brom. "Partizan zal zich willen revancheren voor het verlies van afgelopen weekend tegen Rode Ster Belgrado. Maar goed, wij zijn tot nu toe goed bezig in Europa, dat blijf ik herhalen. Vandaar mijn inschatting fifty-fifty."

AZ heeft zich goed verdiept in de tegenstander. "Ik kijk ernaar uit dat het een hete strijd wordt. Als het maar binnen de perken blijft. Zo’n fanatieke sfeer in het stadion is weer een mooie en goede ervaring voor de spelersgroep. Ik denk dat dit de overtreffende trap zal worden van wat we in Turkije en Roemenië hebben meegemaakt", zo schat de trainer de situatie in. "Denny Landzaat heeft Partizan twee keer zien spelen en was onder de indruk van de atmosfeer. Hij heeft best wat wedstrijden gespeeld, dus dat zegt wel wat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner