17.09.2015 11:00

Çavlan: "Ik heb geen uitleg gehad"

Caner Çavlan (r.) probeert Bryan Linssen (l.) van de bal te houden tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)
Caner Çavlan (r.) probeert Bryan Linssen (l.) van de bal te houden tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)

Caner Çavlan werd afgelopen weekend al tijdens de rust gewisseld door sc Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges. De linksback kreeg geen uitleg van zijn trainer, maar maakt zich nog niet al te druk.

"Dat was niet leuk", doelt Çavlan op zijn wissel tijdens het competitieduel met FC Groningen (3-1 nederlaag, red.). "Maar geen enkele speler vindt het leuk om gewisseld te worden. Ik heb geen uitleg gehad en dat hoeft ook niet. Het is een beslissing van de trainer die je moet respecteren."

Çavlan weet niet of hij tegen NEC Nijmegen weer mag starten. "Daar maak ik me niet druk om", vervolgt de verdediger op de clubsite van de Friezen. "Ik focus me op de training op mijn eigen niveau en niet of ik wel of niet een hesje krijg. Ik weet wat ik kan. Als ik er naast zou komen te staan is het zuur, maar ook een ervaring waar ik van kan leren. Het enige dat ik dan kan doen is hard trainen en proberen het ongelijk van de trainer te bewijzen."

De Friezen weten wat ze aankomend weekend kunnen verwachten. "NEC speelt georganiseerd, maar we hebben ze goed geanalyseerd. Met onze kwaliteiten valt er wel wat te halen", aldus Çavlan, die weet dat sc Heerenveen dit seizoen nog geen enkele keer 'de nul' wist te houden. "Wij spelen vrij aanvallend en dat maakt ons soms kwetsbaar. De nul houden is leuk, maar niet een doel op zich. Winnen is belangrijker dan geen goal incasseren, hoewel dat laatste natuurlijk wel lekker is voor het zelfvertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner