17.09.2015 14:09

Rekik: "Wij moeten winnen van Groningen"

Karim Rekik gaat met de fiets naar de training van Jong Oranje. De beloften trainen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Turkije. (02-09-2015)
Karim Rekik gaat met de fiets naar de training van Jong Oranje. De beloften trainen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Turkije. (02-09-2015)

Karim Rekik loopt niet weg voor de favorietenrol bij Olympique Marseille. De Fransen spelen donderdagavond tegen FC Groningen en de Europa League. Rekik vindt Marseille de topfavoriet.

De Fransen gelden als favoriet om te overwinteren in de Europa League. De eerste horde die het moet nemen is FC Groningen. Een ploeg die Rekik goed kent van zijn tijd bij PSV. "Ze weten hier niet veel van Groningen, maar de spelers komen wel naar me toe, vragen of het een goede ploeg is, omdat ze toch de beker hebben gewonnen", legt de verdediger uit aan Voetbal International. Vervolgens geeft hij aan dat winnen van FC Groningen een must is. "Ze zijn er hier echt wel van doordrongen dat een gelijkspel al als een afgang wordt gezien. We zijn gezien de start van het seizoen ook niet in de positie om een op papier mindere tegenstander te onderschatten. Dat zal dus ook niet gebeuren. Ik wil bovendien ook wel een keer overwinteren, van FC Groningen moeten we dus gewoon winnen."

Rekik draait er niet omheen. Olympique Marseille is aan zijn stand verplicht om te overwinteren in de Europa League, zo is de mening van de 20-jarige verdediger. "We hoeven niet moeilijk te doen. In een poule met FC Groningen, Sporting Braga en Slovan Liberec zijn wij de grote favoriet", is Rekik eerlijk. "De druk ligt toch altijd bij Olympique Marseille, dat weet je als je hier speelt. In deze poule moeten wij alles winnen. Dat zijn we verplicht. Maar het betekent niet dat we ons niet goed hoeven voor te bereiden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner