17.09.2015 15:34

Heksenketel in ArenA: "Club is hun liefde"

AFC Ajax speelt weliswaar donderdagavond thuis tegen Celtic FC, dat maakt volgens Jan Vennegoor of Hesselink niks uit. Hij verwacht dat er een heleboel Celtic-fans in het stadion zullen zitten.

Vennegoor of Hesselink speelde van 2006 tot en met 2009 voor de Schotse club en weet precies hoe de fans zijn. "Schotse mensen zijn gepassioneerd. De club is hun eerste liefde, naast hun vrouw. Voor die mensen is het meer dan een club. Groen-wit zit in het bloed van de supporters", zegt Vennegoor of Hesselink tegen NOS. Hij verwacht mede daardoor dat de Celtic-supporters er een feest van maakt in Amsterdam, waardoor er weinig te merken zal zijn van het thuisvoordeel.

De boomlange spits speelde voor onder andere FC Twente en PSV, maar de Celtic-fans herinnert hij nog zeer goed. "Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, ik heb mooie wedstrijden gespeeld", aldus Vennegoor. "Maar de supporters van Celtic zijn geweldig en met name de Old Firm, de duels met Glasgow Rangers, waren fantastisch. De wedstrijden waren soms niet om aan te zien, maar de sfeer was er altijd. Het is iets wat je moet ervaren. Het is onbeschrijflijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner