17.09.2015 21:21

Molde leidt groep Ajax na zege op Fenerbahçe

De Turkse club Fenerbahçe met de Nederlandse spits Robin van Persie is de groepsfase van de Europa League donderdagavond begonnen met een nederlaag. In eigen huis werden de Turken verslagen door de Noorse kampioen Molde FK: 1-3. Fenerbahçe en Molde zijn ingedeeld in de poule met Ajax en Celtic.

De koploper uit de Turkse competitie kwam in de eerste helft op achterstand via een strafschop die door de Noorse spits Tommy Hoiland werd benut op de manier waarop de Tsjech Antonin Panenka wereldberoemd werd. Door een doelpunt van de Portugese aanvaller Nani werd er met een gelijke stand gerust.

In de tweede helft drukten de Noren door met doelpunten van Mohamed Elyounoussi en Martin Linnes waarna het slot op de deur werd gegooid. Van Persie begon in de basis maar werd twintig minuten voor het einde van het veld gehaald. De Noorse doelpuntenmaker Elyounoussi werd in de slotfase na zijn tweede gele kaart weggestuurd en mist daarom het duel met Ajax op 1 oktober in Molde.