17.09.2015 22:39

Van de Looi tevreden: "Klinkt misschien gek"

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen stipte na de ruime nederlaag donderdagavond in de Europa League tegen Olympique Marseille (0-3) fijntjes het verschil in begroting aan. "Vergeet niet dat zij werken met een budget van honderdtwintig miljoen euro en wij met twintig miljoen", merkte hij op.

"Het verschil in kwaliteit is er gewoon. Op zo'n avond tegen zo'n sterke ploeg moet dan alles even meezitten. Je moet dan hopen op minder scherpte en minder concentratie bij de tegenstander, maar het tegendeel vond ik het geval. Olympique heeft heel alert gespeeld en amper iets weggegeven", al dus de trainer van de bekerwinnaar.

Over het spel van zijn eigen ploeg was Van de Looi niet ontevreden. "Dat klinkt misschien gek na zo'n uitslag, maar we hebben het grootste deel van de wedstrijd best aardig gevoetbald. We zijn ook zeker niet naïef geweest, vind ik. Op sommige momenten zijn we echter kei- en keihard afgestraft. We zijn op waarde geklopt. Zo liggen de verhoudingen. Het is nu even balen, maar we hebben nog vijf groepsduels te spelen. We gaan vol voor de tweede plaats in de poule achter Marseille."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner