18.09.2015 08:04

Athletic Bilbao gemakkelijk langs Augsburg

Athletic Bilbao is de Europa League in de groep met AZ begonnen met een overwinning. De Basken vochten zich terug na een 1-0-achterstand bij rust. Bilbao won met 3-1 van FC Augsburg en komt als koploper in groep L op 1 oktober op bezoek in Alkmaar.

De Duitsers namen onder leiding van aanvoerder Paul Verhaegh al vroeg de leiding in Bilbao. Halil Altintop zag een kopbal nog gekeerd door doelman Iago Herrerín maar schoot vervolgens alsnog raak. Met een kopbal bracht Aritz Aduriz beide ploegen na 55 minuten weer op gelijke hoogte. Elf minuten later was diezelfde aanvaller verantwoordelijk voor de 2-1. In de slotfase breidde Markel Susaeta de score nog uit: 3-1.

Door de overwinning van Athletic gaat het aan de leiding samen met Partizan. AZ verloor donderdagavond met 2-3 van de ploeg.