18.09.2015 10:48

"Ziyech verdient een kans bij Nederland"

Hakim Ziyech bedankt na afloop van het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle (2-1 verlies) het meegereisde publiek. Ziyech maakte de enige treffer. (23-08-2015)
Hakim Ziyech bedankt na afloop van het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle (2-1 verlies) het meegereisde publiek. Ziyech maakte de enige treffer. (23-08-2015)

Hakim Ziyech verdient een kans bij Oranje, dat is de mening van Theo Janssen. De oud-speler van FC Twente vindt dat de aanvallende middenvelder opgeroepen moet worden voor het Nederlands elftal.

Ziyech maakte vorig seizoen de overstap van sc Heerenveen naar Twente en heeft zich opgewerkt tot aanvoerder. In zijn eerste seizoen scoorde hij elf keer en gaf hij zestien assists. Dit seizoen staat de teller op drie goals en twee assists. Genoeg reden voor Janssen om hem op te roepen voor Oranje. "Ziyech verdient een kans bij Oranje. Hij blijft bij Twente overeind in een team dat niet draait en dat is knap", aldus de linkspoot tegen het Algemeen Dagblad. "Feit is natuurlijk dat Wesley Sneijder de nummer tien van het Nederlands elftal is en wat mij betreft is hij ook de beste man voor die positie. Als Sneijder wegvalt, zit er alleen niemand achter."

Janssen krijgt bijval van Foppe de Haan. "Hij had bij de selectie moeten zitten. Maar ik snap het probleem. Ik denk dat hij de opvolger kan worden van Sneijder. Hakim ziet veel meer dan de meeste spelers."

Wil Oranje dat Ziyech uitkomt voor het Nederlands elftal. De bond van Marokko heeft de middenvelder namelijk een uitnodiging gestuurd voor de nationale selectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner