18.09.2015 15:03

Faber wil een zorgvuldiger NEC in balbezit

Hoewel NEC Nijmegen na vijf speelrondes op een keurige tiende plaats in de Eredivisie staat, is trainer Ernest Faber niet helemaal tevreden over de wijze waarop zijn ploeg speelt. Met name in balbezit valt er volgens de trainer nog veel winst te halen.

"Verdedigend hebben we het goed voor elkaar. We veroveren ook snel de bal, maar zijn hem dan ook weer snel kwijt. Er valt in balbezit nog veel winst te behalen", zegt de coach van de Nijmegenaren in gesprek met Omroep Gelderland.

NEC neemt het vrijdag in de eigen Goffert op tegen sc Heerenveen. "Zij spelen voor de play-offs, maar wij willen ons presenteren voor ons thuispubliek. Wij moeten vanuit onze eigen kracht gaan voetballen."

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Roda JC (0-0) zal Faber weinig veranderingen aanbrengen. "Dat heeft geen zin. Ik wil spelers ook vertrouwen geven, daar krijg je ook meer vastigheden van. Maar gaat het niet goed, dan veranderen we wat. Mihai Roman zit er dicht tegenaan. Hij is talentvol. We hebben op meer posities onderlinge concurrentiestrijd. Spelers stellen zichzelf op."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner