19.09.2015 20:26

Cambuur en Twente doen elkaar geen pijn

Hakim Ziyech baalt na het missen van een kans tijdens het competitieduel SC Cambuur - FC Twente. (19-09-2015)

SC Cambuur en FC Twente hebben zaterdagavond in een enerverend duel niet weten te scoren. Op basis van de tweede helft hadden de Tukkers meer recht op de punten. Toch zullen beide ploegen genoegen nemen met het punt (0-0).

Tijdens de eerste helft werd er leuk gevoetbald door beide ploegen, die door blessureleed flink verzwakt waren, maar de kansen waren schaars. Namens Cambuur kregen Martijn Barto (schot over het doel) en Mikhail Rosheuvel (vrije kopkans) de beste mogelijkheden om de tegenstander pijn te doen, terwijl aan de andere kant Michael Olaitan met een kopbal dichtbij een doelpunt was. Verder viel er wat betreft kansen weinig te noteren.

In de tweede helft was het Twente, dat ondanks de komst van Bartholomew Ogbeche, het heft in handen nam. De Tukkers claimde na ruim een uur spelen een strafschop toen Felipe Gutiérrez in het strafschopgebied werd neergetikt door Wessel Dammers, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis waagde zich er niet aan. Niet veel later kreeg Olaitan een schietkans, maar zijn poging werd goed gepakt door Harm Zeinstra.

Diezelfde goalie zat er ook goed bij toen Hakim Ziyech vanaf tien meter kon uithalen na een fraaie actie van Chinedu Ede. Aan de andere kant hoefde de achttienjarige Twente-doelman Joël Drommel lange tijd weinig te doen. Pas toen het einde in zicht kwam, zag de goalie een aangeraakt schot van Ogbeche net langs zijn doel gaan. Niet veel later kreeg Rosheuvel zijn tweede goede mogelijkheid van de wedstrijd, maar de vleugelspits schoot onrustig en daardoor hoog over.

Tot aan de laatste seconde bleef het spannend in Leeuwarden. Echter werd er ook in de slotfase niet gescoord, waardoor de hatelijke brilstand (0-0) op het scorebord bleef. Hier schieten zowel Cambuur als Twente weinig mee op. Cambuur blijft steken op de zeventiende plek, terwijl de bezoekers van vanavond nu op de vijftiende stek staan.

Door: Joey Knobben