19.09.2015 22:35

Willem II boekt eerste zege van het seizoen

Erik Falkenburg (l.) heeft de 1-0 gescoord en viert een feestje tijdens het competitieduel Willem II - FC Utrecht. (19-09-2015)

Op zaterdagavond heeft Willem II de eerste zege van het seizoen geboekt. In haar zesde Eredivisiewedstrijd van dit seizoen won de ploeg in eigen huis met 3-1 van FC Utrecht.

In Tilburg was het aan het begin van de wedstrijd lang afwachtend van beide kanten. Willem II zette vroeg druk, maar kwam niet aan kansen toe. FC Utrecht aan de andere kant wist maar niet onder deze druk uit te voetballen en kwam ook niet tot een echte doelpoging. Pas nadat Nick van der Velden na ruim twintig minuten het vuurtje opstookte, kwam de wedstrijd los.

Van der Velden, die als echtsbuiten speelde bij Willem II, trapte na bij Bart Ramselaar en kwam goed weg met een gele kaart. Niet veel later lag de bal ook zowaar in het doel achter doelman Robbin Ruiter. Lucas Andersen gaf vanaf links een prima voorzet, die door Erik Falkenburg beheerst in het doel werd gekopt. Na deze openingstreffer bleef Willem II de bovenliggende partij, tot irritatie van de bezoekers.

Net als Van der Velden eerder, trapte Sébastian Haller zijn tegenstander vlak voor rust na. Zijn trap werd zwaarder bestraft en leverde hem een terechte rode kaart op. Ondanks die tegenslag vlak voor rust, sloegen de bezoekers na de rust direct terug. Een slimme steekbal van Willem Janssen bracht Nacer Barazite in een lastige hoek voor doelman Kostas Lamprou. De aanvaller schoot hard en laag in de korte hoek in, waarmee hij Lamprou compleet verraste. De doelman kon de 1-1 dan ook niet voorkomen.

Lang kon FC Utrecht niet van de gelijke stand genieten, want vijf minuten later kwam Willem II wederom op voorsprong. Frank van der Struijk kwam aan de rechterkant mee op en probeerde met een voorzet zijn ploeggenoten in de zestien te bereiken. Zijn voorzet kwam tegen de arm van Louis Nganioni en caramboleerde op zie manier in de verre hoek het doel in voor de 2-1.

Na de hernieuwde voorsprong was het wachten tot de thuisploeg de wedstrijd definitief op slot zou gooien. Ruim twintig minuten voor tijd was dat dan ook het geval, toen Andersen aan de linkerkant weer aan een goede actie begon. De buitenspeler legde de bal laag terug op de inlopende Robbie Haemhouts. Met rechts drukte hij de bal naar de verre hoek en zag de bal daar binnen rollen voor de 3-1.

Na de derde treffer was het geloof bij FC Utrecht helemaal verdwenen en kon Willem II de wedstrijd rustig uitspelen. FC Utrecht wist zichzelf geen moment meer terug in de wedstrijd te voetballen en wist het duel dan ook niet spannend meer te maken. Doordat de  3-1 op het bord bleef staan boekte Willem II de eerste zege van dit seizoen.

Door: Dennis Korpel