20.09.2015 09:59

De Jong emotioneel geraakt door Friese fans

Na een zeer zwakke competitiestart van SC Cambuur heeft Henk de Jong het even moeilijk gehad. De fans begonnen te morren en er volgden zelfs dreigbrieven. Zaterdagavond, tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente, werd de trainer echter luidkeels toegezongen.

"Het is niet normaal wat er gebeurt, het heeft me geraakt", aldus een emotionele De Jong voor de camera van FOX Sports. "Andersom is het ook zo, ik sta ook achter hen. Machtig mooi dit, onvoorstelbaar." SC Cambuur pakte een puntje tegen FC Twente en verdubbelde daarmee het seizoenstotaal. In zes wedstrijden twee punten, er zijn wel eens makkelijkere tijden geweest in Friesland.

"Ik moet er aan wennen dat men de gekste dingen roept en schrijft, maar ik ben stapelgek met de supporters hier en volgens mij is dat wederzijds." Dat SC Cambuur een puntje pakte tegen FC Twente had niet alleen met het veldspel te maken, maar ook met een arbitrale dwaling. "Ik hoor dat we geluk hebben gehad", beseft De Jong, die zag dat Felipe Gutiérrez overduidelijk werd neergelegd in het strafschopgebied, maar geen penalty mee kreeg. Toch houdt De Jong positieve gevoelens over aan dit duel. "Ik ben best heel trots, het was niet de beste wedstrijd, maar wel vermakelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner