20.09.2015 10:16

Hoesen had het lastig: "Een moeilijk jaar"

Danny Hoesen kent een lastige start van het seizoen. De spits maakte nog geen volledige wedstrijd mee, maar krijgt steeds meer speeltijd in het shirt van FC Groningen. Toen hij naar de club kwam, had Hoesen het echter nog moeilijker.

"Het was een moeilijk jaar", blikt Hoesen met de NOS terug op het begin van zijn carrière bij FC Groningen. "Overkomen van een topclub mét een blessure, daar heb ik een hele lange tijd achteraan gelopen. Na een paar sprints was ik al op."

Hoesen beseft dan ook dat hij niet de beste aankoop van FC Groningen was in die periode. "Ik ben veel te weinig belangrijk voor het team geweest." In het nieuwe seizoen moet de eerste, volledige wedstrijd nog gespeeld worden door Hoesen, maar aan zijn fitheid ligt het niet. "Nu ben ik topfit, daar heb ik keihard mijn best voor gedaan. Ik speel agressiever en doelbewuster." 

Hoesen begon zijn carrière bij Fortuna Sittard, maar vertrok op jonge leeftijd naar Fulham. Tot een debuut in het eerste elftal kwam het niet, waarna Hoesen in 2012 terugkeerde naar Nederland om voor Ajax te voetballen. In Amsterdam was Hoesen niet onomstreden, maar debuteerde hij wel in de Champions League en scoorde hij tegen ploegen als Borussia Dortmund en FC Barcelona. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner