21.09.2015 09:04

Rekik scoort voor Marseille in verhit duel

In een verhit duel met Olympique Lyon heeft Karim Rekik zondagavond een punt voor Olympique Marseille veiliggesteld. Drie dagen na de ruime zege bij FC Groningen voor de Europa League (0-3) speelde Marseille gelijk in de beladen thuiswedstrijd in Stade Vélodrome (1-1). Rekik (ex-PSV) zorgde in de 68e minuut voor de gelijkmaker. Uit een strafschop had Alexandre Lacazette de score namens de bezoekers geopend. Marseille speelde vanaf de 44e minuut met tien man na een rode kaart voor Romain Alessandrini.

De wedstrijd moest in de 62e minuut voor ongeveer een half uur worden stilgelegd vanwege wangedrag van aanhangers van Marseille. Relschoppers gooiden vuurwerk en andere voorwerpen op het veld. Vooral de rentree van middenvelder Mathieu Valbuena, die vele jaren voor Marseille speelde maar nu voor Lyon uitkomt, zorgde voor veel emoties bij de harde kern van de thuisclub. Het is niet de eerste keer dat de fans van Marseille op een negatieve manier in het nieuws komen. Afgelopen donderdag sloopten ze de binnenstad van Groningen.

Koploper Paris Saint-Germain speelde zaterdag gelijk tegen Stade Reims (1-1). Stade Rennes (1-1 tegen Lille) en Saint-Etienne (2-0 tegen Nantes) volgen op één punt.