21.09.2015 09:48

Milik jaloers op productieve Ajax-collega

Anwar El Ghazi (r.) wordt door zijn teamgenoten gefeliciteerd na de 1-0 tegen Excelsior. (20-09-2015)
Anwar El Ghazi (r.) wordt door zijn teamgenoten gefeliciteerd na de 1-0 tegen Excelsior. (20-09-2015)

Arek Milik is op gepaste wijze jaloers op zijn collega Anwar El Ghazi. De spits van AFC Ajax scoorde, net als El Ghazi, tegen SBV Excelsior, maar Milik is onder de indruk op El Ghazi.

Milik denkt dat als hij de eerste spits is van Ajax dat hij zijn record van elf goals kan verbreken. "In Polen kwam ik tot elf goals totaal, bij Ajax schoot ik elf keer raak in de competitie. Daar moet ik nu boven gaan eindigen. Het begin is er", aldus de Pool tegen De Telegraaf. Tegen zijn collega kan hij echter niet op. "Maar kijk eens naar Anwar (El Ghazi, red.), die zit al op zeven. Naar dat soort getallen streef ik ook."

El Ghazi scoorde zondagmiddag zijn zevende treffer van het seizoen. De manier waarop stemde Milik tevreden. De buitenspeler gooide er een aardige solo uit. "Hij was prachtig, maar de 1-0 van Anwar was vooral belangrijk. Tegen ploegen als Excelsior, die tegen de eigen zestien aan staan, gaat het altijd om het moment dat je de doorbraak forceert", legt Milik uit. "We hadden de hele wedstrijd onder controle met veel balbezit. Niets is dan zo frustrerend als niet kunnen scoren. Met 2-0 hebben we goede zaken gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner