21.09.2015 19:00

Diego Costa wordt mogelijk alsnog geschorst

De vermeende praktijken van Diego Costa in de thuiswedstrijd tegen Arsenal van afgelopen week krijgen mogelijk nog een staartje. De Spaanse spits met Braziliaanse roots misdroeg zich in dat duel en de FA gaat dit nu bekijken.

Zo vocht Diego Costa letterlijk en figuurlijk meerdere duels uit met Laurent Koscielny, waarbij de spits van Chelsea het niet schuwde om zijn handen op verkeerde wijze te gebruiken. Deze situatie leidde uiteindelijk tot een rode kaart voor Gabriel Paulista, die zich na het moment liet provoceren door de aanvalsleider. 

Mike Dean, de scheidsrechter van dienst tijdens Chelsea - Arsenal (2-0), nam de kleine vechtpartij tussen Diego Costa en Koscielny niet waar, waardoor de Engelse voetbalbond zich achteraf mag buigen over de situatie. De FA kan na het bestuderen van de beelden overgaan tot schorsing. Deze week wordt een uitspraak verwacht in de zaak.

Diego Costa kent geen bijster bijzonder goede start van het nieuwe seizoen, net als Chelsea. De spits scoorde in zeven wedstrijden nog maar twee keer, wat bleekjes afsteekt tegenover de twintig doelpunten van vorig seizoen. Chelsea stond voor de winst op Arsenal op de zeventiende plek, maar met zeven punten komt de ploeg nog steeds niet verder dan plek nummer vijftien in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner