21.09.2015 19:25

Andersen belangrijk in Tilburg: "Lekker gevoel"

Lucas Andersen (r.) neemt de bal knap aan onder druk van Mark van der Maarel tijdens de wedstrijd Willem II - FC Utrecht. (19-09-2015)
Lucas Andersen (r.) neemt de bal knap aan onder druk van Mark van der Maarel tijdens de wedstrijd Willem II - FC Utrecht. (19-09-2015)

Na een korte gewenningsperiode lijkt Lucas Andersen zich te hebben gesetteld in Brabant. De huurling van Ajax was belangrijk voor Willem II in de wedstrijd tegen FC Utrecht en hield uiteraard een lekker gevoel over aan zijn twee assists.

"Bijna negentig minuten gespeeld en twee assists", kijkt Andersen met het Brabants Dagblad terug op de wedstrijd in de Eredivisie. "Dat geeft een lekker gevoel. Voor mij net zo lekker als wanneer ik heb gescoord", geeft de Deense middenvelder toe. Bij Ajax kwamen meerdere middenvelders naar Amsterdam, waardoor de concurentie voor Andersen te groot werd. Hij is verhuurd en moet het bij Willem II laten zien. De afgelopen weken werd hij echter amper gebruikt, maar dat snapt de Deen wel.

"Pas vlak voor de wedstrijd tegen NEC kwam ik bij Willem II. Ook toen we tegen Feyenoord speelden, had ik pas één keer meegetraind. Tussendoor was ik namelijk op pad vanwege interlandverplichtingen", beseft Andersen zich. Na dit seizoen keert de middenvelder terug bij Ajax, waar hij een contract tot medio 2018 heeft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner