22.09.2015 10:17

Rep: "Waarom speelt Ziyech niet bij Ajax?"

Aanvoerder Hakim Ziyech baalt van het resultaat van zijn FC Twente tegen PEC Zwolle. (23-08-2015)
Aanvoerder Hakim Ziyech baalt van het resultaat van zijn FC Twente tegen PEC Zwolle. (23-08-2015)

Johnny Rep, oud-speler van onder meer Ajax en Valencia, is bijzonder kritisch op Ajax. Rep mist flair bij de Amsterdammers en is bovendien niet te spreken over het aankoopbeleid van de club.

Rep had tijdens het Europa League-duel met Celtic moeite om zijn ogen open te houden. "Dat is toch niks nieuws? Ik verveel me al vijf jaar als ik naar Ajax kijk", aldus Rep, die het aankoopbeleid van de club hekelt, tegenover het Algemeen Dagblad. "Met dit aankoopbeleid kun je dat vergeten. Er is de laatste jaren geld uitgegeven aan onder meer Lerin Duarte, Mike van der Hoorn, Daley Sinkgraven en Nemanja Gudelj. Zeker die laatste twee zijn prima spelers hoor. Maar geen jongens waar iedereen het drie dagen na de wedstrijd nog over heeft. Anwar El Ghazi heeft die potentie, maar ook bij hem zijn het maar momenten."

De oud-speler van Ajax mist flair bij Ajax en weet wel wat hij anders had gedaan. "Waarom speelt Hakim Ziyech niet bij Ajax? Of pikten ze Dušan Tadić niet op toen hij nog bij FC Groningen speelde? Spelers van wie je echt kunt genieten. Die mis ik gewoon bij Ajax. Eigenlijk is Luis Suárez de laatste die dat echt had. Maar dat is voor mijn gevoel een eeuwigheid geleden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner