23.09.2015 22:48

Internazionale blijft foutloos aan kop

Internazionale heeft na vijf wedstrijden in de Serie A nog altijd geen punt verspeeld. De ploeg uit Milaan won woensdagavond in het eigen Guiseppe Meazza met 1-0 van Hellas Verona. Dat betekende alweer de vierde 1-0-zege voor Inter in het seizoen. De Braziliaan Felipe Melo bezorgde Inter vlak na rust de zege.

Fiorentina klom naar de tweede plaats met drie punten minder dan Inter. De Florentijnen waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor Bologna. Sassuolo, één punt achter Fiorentina, is de verrassende nummer drie na vijf wedstrijden spelen. Die ploeg won op Sicilië met 1-0 van Palermo.

Juventus won weer niet. De regerend landskampioen speelde tegen het gepromoveerde Frosinone met 1-1 gelijk. De gelijkmaker van Frosinone, hekkensluiter, viel pas in blessuretijd. Juve staat met vijf uit vijf dertiende.

Lazio

Lazio won met 2-0 van Genoa. De ploeg uit Rome kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong via Filip Đorđević. Na ruim een uur verdubbelde Felipe Anderson de marge. Genoa speelde toen al even met tien man, nadat Issa Cissokho binnen twee minuten twee keer geel kreeg voor een harde overtreding. Vijf minuten voor tijd kreeg oud-Lazio-speler Goran Pandev ook nog rood voor een elleboogstoot.

Lazio speelde zonder de aan een knie geblesseerde Stefan de Vrij. Ricardo Kishna stond wel in de basis en speelde de hele wedstrijd. Wesley Hoedt en Edson Braafheid bleven op de bank.

Dankzij de zege kwam Lazio op negen punten na vijf duels. Dat is één punt meer dan stadgenoot AS Roma, dat met 2-1 onderuit ging bij Sampdoria. Konstantinos Manolas zorgde er met een eigen doelpunt vlak voor tijd voor dat de Romeinen verloren.