24.09.2015 18:50

Fans op de trappen bij PSV: "Een forse boete"

Luciano Narsingh kan zijn geluk niet op als hij PSV op een 2-1 voorsprong heeft gezet in de Champions League. Een stunt lijkt in de maak tegen Manchester United. (15-09-2015)
Luciano Narsingh kan zijn geluk niet op als hij PSV op een 2-1 voorsprong heeft gezet in de Champions League. Een stunt lijkt in de maak tegen Manchester United. (15-09-2015)

PSV kan weer een forse boete tegemoet zien na een Europees duel. Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United stonden er fans op de trappen van het Philips Stadion en dat mag niet van de UEFA. Toon Gerbrands vreest het ergste.

"Alle rapporteurs die komen van de UEFA hebben die aantekening staan, moeten controleren hoe het zit en als ze zien dat er weer supporters op de trappen staan, dan komt de volgende boete.", legt de directeur van de Eindhovenaren uit aan PSV TV. Het is niet de eerste keer dat de landskampioen van Nederland een boete van de UEFA op de deurmat krijgt.

"We hebben een aantal boetes gekregen, omdat supporters bij ons op de trappen staan. Dat is bij Europese wedstrijd niet toegestaan. Er is dan ook weer een aantekening gemaakt bij de Champions League." Het grote probleem met geldbedragen, is dat deze per vergrijp oplopen. "Er is een patroon, de boetes worden verdubbeld, dus wij verwachten een forse boete."

Gerbrands vertelt dat het laatste geldbedrag dat PSV neer moest leggen, rond de twintigduizend euro lag voor een wedstrijd tegen Panathinaikos. Daarvoor kreeg de ploeg ook al eerder een boete. "Als ik het even optel, De eerste 38.000 euro zijn we al kwijt, daar komt misschien een keer dertig bij, de volgende keer vijftig. Dat is ook voor een club als PSV heel veel geld, waar we veel leuke dingen mee kunnen doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner