25.09.2015 11:42

Stadion Marseille gedeeltelijk leeg als straf

Olympique Marseille zal de komende thuiswedstrijden in een stadion voetballen dat gedeeltelijk leeg blijft. De Franse voetbalbond heeft besloten dat delen van de tribunes tot en met 15 oktober leeg moeten blijven nadat er rellen uitbraken.

In Marseille ging het mis tijdens de competitiewedstrijd tegen Olympique Lyon. Er werden dingen op het veld gegooid, waaronder vuurwerk, waardoor de scheidsrechter van dienst besloot de wedstrijd te staken. Na twintig minuten werd de wedstrijd hervat en kon het duel alsnog uitgespeeld worden, maar het leed was toen al geschied.

De Franse bond heeft nu dus bepaald dat tot en met 15 oktober een paar tribunes leeg moeten blijven. Op die datum volgt een hoorzitting, waarna er een definitieve strafmaat wordt uitgesproken. Olympique Marseille kan een flinke boete tegemoet zien en moet mogelijk een wedstrijd zonder thuispubliek afwerken. 

De fans van Olympique Marseille kwamen de afgelopen weken meerdere keren slecht in het nieuws, ook voor de Europese uitwedstrijd tegen FC Groningen. Voor de wedstrijd sloopten Franse fans de binnenstad van Groningen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner