25.09.2015 15:59

Van Gaal ziet positieve Shaw: "Ongelooflijk"

Luke Shaw moet met een brancard van het veld nadat hij zijn been breekt in de Champions League-wedstrijd tegen PSV. (15-09-2015)
Luke Shaw moet met een brancard van het veld nadat hij zijn been breekt in de Champions League-wedstrijd tegen PSV. (15-09-2015)

Het is inmiddels tien dagen geleden sinds Luke Shaw zijn been brak in de Champions League-wedstrijd tegen PSV. Inmiddels is de verdediger twee keer geopereerd, teruggekeerd naar Engeland en kan zijn revalidatie beginnen. Van Gaal ziet dat Shaw erg positief is ingesteld.

De vleugelverdediger is ongeveer een half jaar uitgeschakeld, maar is absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. "Hij is erg positief en dat is ongelooflijk voor mij", vertelt de Nederlandse trainer van Manchester United in gesprek met de media in Engeland. "Dat is een heel goed signaal."

Bij een grote club als Manchester United wordt er alles aan gedaan om een speler zo snel mogelijk en zo fit mogelijk terug te laten keren op de velden. "We zijn begonnen met zijn revalidatie. Hij zal thuis worden bezocht en dan worden zijn spieren elektrisch gestimuleerd", legt Van Gaal een deel van het revalidatieproces uit. Shaw zal de eerste maanden geen bal of grassprietje zien en lijkt zich dan ook te moeten richten op volgend seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner