26.09.2015 09:15

Meningsverschil bij ADO over inzetten Chinees

De situatie rondom de nieuwe Chinese 'assistent' bij ADO Den Haag wordt pijnlijker en pijnlijker. Hongbo Gao is inmiddels, in Peking, gepresenteerd als de nieuwe assistent-trainer van de club, terwijl in Den Haag men spreekt over een snuffelstage.

"Als assistent is hij de eerste Chinees met een officiële technische functie bij een Europese club op het hoogste niveau", vertelde ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang trots op de presentatie van Gao. Een woordvoerder van de club is echter een stuk minder toereikend richting de onbekende trainer.

"Uitgesloten. Wij weten hoe we hem bij ons gaan faciliteren. Hij komt hier snuffelen, maar zeker niet als assistent van Fraser", stelt een woordvoerder van de club tegenover De Telegraaf. Als Gao aan de slag wil gaan als assistent-trainer in Nederland, moet hij een werkvergunning aanvragen. Dit is echter nog niet gebeurd en gaat volgens de club ook niet gebeuren, waardoor Gao niet als officiële assistent-trainer aan de slag gaat bij ADO Den Haag.

De Residentieclub werd aan het begin van 2015 voor een kleine tien miljoen euro overgenomen door Wang, een Chinese zakenman van het bedrijf United Vansen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner