27.09.2015 17:17

Kurto na botsing met paal naar ziekenhuis

Filip Kurto komt in botsing met de paal en moet het speelveld verlaten van de wedstrijd ADO Den Haag - Excelsior. (27-09-2015)

Doelman Filip Kurto van Excelsior is zondag nog tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (3-3) naar een ziekenhuis gebracht. De Pool knalde in de 73e minuut na een redding met zijn hoofd tegen de paal en lag enige tijd roerloos op het veld.

Kurto werd vervolgens met een brancard van het veld gedragen en direct naar een ziekenhuis vervoerd. Daar worden foto's van zijn hoofd en nek gemaakt om de schade te bepalen.

Kurto werd vervangen door de Belg Tom Muyters, die zijn debuut in de eredivisie maakte. Zonder Kurto onder de lat kwam Excelsior tien minuten voor tijd terug tot 3-3. Het was uitblinker Brandley Kuwas die de gelijkmaker maakte. Adil Auassar nam eerder in de wedstrijd de andere twee Rotterdamse goals voor zijn rekening.