27.09.2015 20:23

"Als Elia op gang is, is-ie niet te houden"

Bram van Polen (l.) mist de bal en maakt een overtreding op Eljero Elia (r.) tijdens de wedstrijd Feyenoord - PEC Zwolle. (27-09-2015)
Bram van Polen (l.) mist de bal en maakt een overtreding op Eljero Elia (r.) tijdens de wedstrijd Feyenoord - PEC Zwolle. (27-09-2015)

Bram van Polen moest Eljero Elia zondagmiddag afstoppen, maar slaagde daar allerminst in. De buitenspeler van Feyenoord was in vorm en daardoor had de rechtsback van PEC Zwolle de handen vol aan de aanvaller.

PEC Zwolle verloor van Feyenoord met 2-0 en Van Polen kon Elia niet controleren. "Die Elia loopt volgens mij de twintig meter binnen een seconde, dan weet je dat ik meer hulp moet krijgen. Dat valt ons misschien wel te verwijten, want ik vond dat we dat niet altijd deden", aldus de rechtsback tegen FOX Sports. "Als hij eenmaal is op gang, dan is-ie niet te houden."

Van Polen had nog wel een optie in petto om Elia af te stoppen, maar koos ervoor om het duel sportief te houden. "Je kan hem neerschoppen, maar op een gegeven moment heb je al genoeg kaarten, dan kan dat ook niet meer. Zodra-ie je kan gaan opzoeken, dan wordt het lastig. Het is nou eenmaal een feit dat-ie snel is, daar kan ik niks aan veranderen."

Trainer Ron Jans was niet boos op Van Polen. Hij vond dat het de kwaliteit van Elia was die de doorslag gaf. "Bram doet altijd zijn stinkende best en heeft twee wedstrijden heel veel moeite gehad met een uitstekende buitenspeler, die snel en wendbaar is en beslissend is geweest. Als er geen rugdekking is, dan gaat-ie er weleens langs. Elia was twee wedstrijden lang heel goed. Ik vond hem altijd al een heel goede speler. Daar mag je best respect voor hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner