27.09.2015 20:53

Jubileum voor Kuyt: "75ste Feyenoord-goal"

Dirk Kuyt kan voor de tweede keer juichen in De Kuip. De veteraan van Feyenoord scoort met zijn tweede treffer de 3-0 in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. (24-09-2015)
Dirk Kuyt kan voor de tweede keer juichen in De Kuip. De veteraan van Feyenoord scoort met zijn tweede treffer de 3-0 in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. (24-09-2015)

Dirk Kuyt heeft met een statistiekje gereageerd op de kritiek die hij krijgt. De aanvaller maakte tegen PEC Zwolle zijn 75ste treffer in dienst van Feyenoord.

In gesprek met de NOS blikt Kuyt terug op een week waarin het tweemaal tegen PEC Zwolle speelde. Tot twee keer toe wist het te winnen. "Twee keer winnen. Vijf goals voor, nul tegen. Dat is prima", zo concludeert de aanvoerder van Feyenoord. 

Kuyt was zowel in het bekerduel als in de competitie trefzeker voor Feyenoord. "De samenwerking met Michiel Kramer loopt steeds beter, ik ga echt wel mijn doelpuntjes maken", aldus de rechtsbuiten die veel kritiek kreeg op zijn prestaties bij Feyenoord. De aanvaller had in de eerste duels nul schoten op doel afgevuurd. Kuyt kon niet veel met die kritiek. "Als mensen dan toch naar statistieken willen kijken: volgens mij was vandaag mijn 75ste voor Feyenoord.  Dat is niet onaardig, geloof ik." Kuyt verdeelde die wel over twee periodes. Van 2003 tot en met 2006 speelde hij voor de Rotterdammers. Sinds zijn terugkeer heeft hij vier competitietreffers gemaakt in zeven duels.

De speler heeft zich eigenlijk niet zoveel van de kritiek aangetrokken. "Het gaat niet om mij. Belangrijker is dat het team zich gaat vormen", aldus de buitenspeler. "Mensen vergeten wel eens hoe veel wijzigingen dit team heeft gehad. In De Kuip hebben we heel weinig goals tegen gekregen. De verdediging staat heel erg goed en dit Feyenoord gaat ook steeds beter spelen. Feyenoord is goed bezig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner