28.09.2015 09:25

Van Gaal over koppositie: "Ik ben trots"

Louis van Gaal is trots dat hij met Manchester United aan kop staat in de Premier League. De oefenmeester van de Engelse grootmacht merkt dat ook andere mensen erg blij zijn.

Sinds de komst van Van Gaal stond Manchester United nog geen enkele keer bovenaan in de Premier League. Na iets langer dan een jaar heeft het die koppositie eindelijk te pakken. "Ik zei tegen de beveiliger beneden: jij bent nu een beveiliger bij een club die bovenaan staat in de competitie", aldus Van Gaal na afloop van het gewonnen duel met Sunderland (3-0). "En dat maakt voor iedereen een groot verschil. Hij is trots en ik ben trots."

Van Gaal heeft daarmee de club teruggebracht daar waar Sir Alex Ferguson hem ook achterliet: in de top van de Premier League. "Afgelopen jaar vroeg je: 'Kun je coachen in Engeland?'", vervolgde Van Gaal tegen een journalist. "Ik zei dat ik tijd nodig had en dat is nog steeds zo. Ik weet precies waar we staan. We hebben een goed team, maar we kunnen winnen en verliezen. Je hebt geluk nodig, maar de balans in het team is beter dan vorig jaar. We worden elke week beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner