29.09.2015 09:58

Van de Looi: "Zal een pittige klus worden"

Voor FC Groningen is het donderdag erop of eronder. De Groningers spelen dan hun tweede thuiswedstrijd in de Europa League en zij zullen een goed resultaat moeten behalen om een kans te maken op de volgende ronde.

De tegenstander, het Portugese Sporting Braga, is volgens trainer Erwin van de Looi een lastige opponent. "Het zal een hele pittige klus worden. We hebben Braga zien spelen, het is een goede ploeg die met een duidelijk idee speelt en daarnaast fysiek stevig voetbalt. Zoals Portugezen dat kunnen", citeert Voetbal International de coach van FC Groningen.

"Ze spelen bovendien met twee spitsen. Dan kun je overwegen om daar verdedigend iets anders dan normaal tegenover te zetten, maar dat heeft consequenties voor onze veldbezetting. En meestal wordt het niet beter als je veel dingen verandert. Onze herkenbare manier van voetballen zit er namelijk al aardig in."

FC Groningen ging in de eerste Europa League-wedstrijd kansloos onderuit tegen Olympique Marseille. De Fransen wonnen door doelpunten van Georges-Kévin N'Koudou, Lucas Ocampos en Romain Alessandrini met 0-3 in de Euroborg.

De Groningers gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij AFC Ajax met 2-0 onderuit. Sporting Braga zegevierde het afgelopen weekeinde bij Vitória Guimarães (0-1).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner