01.10.2015 09:45

Coutinho: "Als je hard werkt, komt het eruit"

Gino Coutinho deelt op de afsluitende training van AZ, voor de Europese wedstrijd tegen Athletic Bilbao, een handtekening uit aan een jonge fan. (30-09-2015)
Gino Coutinho deelt op de afsluitende training van AZ, voor de Europese wedstrijd tegen Athletic Bilbao, een handtekening uit aan een jonge fan. (30-09-2015)

Ruim een jaar geleden zat Gino Coutinho zonder club nadat hij zijn contract bij ADO Den Haag af liet lopen. De goalie koos voor Excelsior om zijn carrière een boost te geven en dit is gelukt. Inmiddels is Coutinho de eerste keeper bij AZ.

Zo komt het voor dat hij op 33-jarige leeftijd zijn debuut gaat maken in de Europa League. Na een invalbeurt in de UEFA Cup in 2004 staat de goalie voor een nieuw avontuur. "Ik zag bij de Diamond League ook iemand van 33 winnen", refereert Coutinho in De Telegraaf aan Justin Gatlin, de Amerikaanse sprinter die dit jaar uitblonk op de honderd meter. "Als je hard werkt, komt het eruit."

Ondanks zijn leeftijd denkt Coutinho nog wel even mee kan in de voetbalwereld. "Ik heb vorig jaar nog gewerkt met Rob van Dijk. Die stopte pas toen hij 42 was. Ik heb dus nog even de tijd." In 2004 speelde Coutinho dus ruim een helft in Europees verband tegen Newcastle United. "Dat was een mooie, maar tegelijkertijd onmogelijke loting. Ik heb dus een béétje ervaring", vertelt Coutinho met een glimlach.

De goalie kijkt ook terug op zijn clubloze periode. Hij wilde na zijn periode bij ADO Den Haag hogerop en werd bewust transfervrij, om zodoende de aandacht te trekken van clubs. Dit lukte niet, waarna Coutinho eieren voor zijn geld koos en een eenjarig contract ondertekende bij Excelsior. "Ik kon me als profvoetballer niet permitteren om een heel jaar zonder club te zitten. Ik heb toen één stap terug gedaan, om er nu twee vooruit te zetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner