01.10.2015 10:50

Morata op weg naar een Europees clubrecord

Juventus-spits Morata kan een twintig jaar oud clubrecord van Alessandro Del Piero breken. De Spanjaard scoorde woensdagavond in de Champions League tegen Sevilla en daarmee evenaarde hij het record van Del Piero. Morata scoorde al vijf duels op rij, zo zocht Voetbal International uit.

Del Piero behaalde dit record in 1995, toen hij in de groepsfase in vijf opeenvolgende wedstrijden wist te scoren. Morata verdeelde zijn reeks over twee seizoenen. In het huidige seizoen was hij trefzeker tegen Manchester City en dus Sevilla, vorig seizoen scoorde de spits in de finale tegen FC Barcelona en in de twee halve finales tegen Real Madrid.

Eind oktober wacht de volgende wedstrijd van Juventus in de Champions League. Als Morata het net weet te vinden tegen Borussia Mönchengladbach, neemt hij het clubrecord van Del Piero, die bijna twintig jaar uitkwam voor de Oude Dame, over. 

Juventus staat met twee overwinningen bovenaan in groep D, gek genoeg lukt de landskampioen van het Italië het niet in de Serie A. De ploeg die vier keer op rij kampioen werd staat momenteel vijftiende in de Italiaanse competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner