01.10.2015 11:12

Nederland zakt verder op de FIFA-ranking

Memphis Depay is erg teleurgesteld nadat het Nederlands elftal op een 1-0 achterstand komt tegen IJsland in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2016. (03-09-2015)
Memphis Depay is erg teleurgesteld nadat het Nederlands elftal op een 1-0 achterstand komt tegen IJsland in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2016. (03-09-2015)

De dramatische resultaten van het Nederlands elftal in de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap hebben invloed op de FIFA-ranglijst. Oranje zakt in het nieuwe klassement naar de veertiende plek. Nederland stond voor de povere resultaten tegen bijvoorbeeld IJsland en Turkije nog twaalfde.

Het Nederlands elftal heeft wat dat betreft nog geluk dat de FIFA-ranglijst wordt opgesteld op basis van de resultaten van een land in de afgelopen drie jaar. Hierdoor wordt de derde plek van het Nederlands elftal op het Wereldkampioenschap in Brazilië nog meegenomen, waardoor de schade beperkt blijft.

Oranje heeft kwalificatie voor het EK 2016, dat georganiseerd wordt in Frankrijk, momenteel niet meer in eigen hand. Nederland staat vierde in de kwalificatiepoule, met twee punten achterstand op de nummer drie Turkije. De bovenste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, terwijl de nummer drie via de play-offs alsnog plaatsing voor het EK kan afdwingen. Nederland speelt nog tegen Tsjechië en Kazachstan en moet die interlands winnen om überhaupt nog een kleine kans te maken.

Argentinië is nog steeds de nummer één volgens het klassement van de FIFA. Daarachter komt Duitsland, dat de tweede plaats overneemt van België. Onze Zuiderburen dalen een plek, maar staan nog steeds keurig op de derde plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner