01.10.2015 13:41

Vormer: "Brugge iets beter dan Feyenoord"

Ruud Vormer ziet zijn overstap van Feyenoord naar Club Brugge als een vooruitgang. De Belgische club is naar de mening van de middenvelder net iets beter dan de Rotterdammers.

Over het algemeen wordt er met minachting over de Belgische competitie gesproken. Ruud Vormer snapt de reden daarvan niet. "Waarom, vraag ik me dan af. Club Brugge is even goed gestructureerd en heeft volgens mij een nog iets betere ploeg dan Feyenoord", aldus de oud-Feyenoorder tegen Knack Magazine. Vormer is standvastig: "De Nederlandse voetbalelite mag zeggen wat ze wil: naar mijn idee heb ik een stap vooruitgezet."

Van 2012 tot en met 2014 speelde Vormer bij Feyenoord. Waar hij bij Roda JC onmisbaar was, zat hij in Rotterdam vooral op de bank. Mede daarom besloot de 27-jarige speler te vertrekken. Hij koos voor Club Brugge. "Feyenoord en Club Brugge vallen in heel wat opzichten met elkaar te vergelijken: volkse clubs met fanatieke fans die er honderd procent tegenaan gaan", vervolgt Vormer. "Een paar seizoenen geleden verloor Feyenoord met 10-0 van PSV. Drama, alles was slecht. Maar een week later zat De Kuip wel vol en hebben de fans hun club er weer bovenop geschreeuwd. Dat is hier ook zo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner