03.10.2015 15:28

Bruma baalt van vertrek 'PSV-vriend' Rekik

Jeffrey Bruma zag dit seizoen Karim Rekik niet meer terugkeren bij PSV. De twee vormden het centrale duo achterin waarmee de Eindhovenaren kampioen werden. Rekik, die twee seizoenen gehuurd werd, vertrok naar Frankrijk.

"Natuurlijk is het jammer dat we uit elkaar zijn gegaan, maar dat hoort bij het voetbal", vertelde Bruma. "En we blijven vrienden. In het voetbal is het moeilijk om vriendschappen te houden, want het verwatert altijd vlug. Met een enkeling word je echt close en blijf je contact houden. Karim is zo iemand", zo stelde de mandekker tegenover De Telegraaf.

Bruma en Rekik leerden elkaar al kennen in de jeugdopleiding van Feyenoord. "Maar de vriendschap met Karim is de afgelopen twee seizoenen bij PSV echt gegroeid. Dat we allebei in ons leven hetzelfde pad hebben bewandeld, maakt het makkelijker om te praten met elkaar en onze gevoelens te delen. We zijn allebei tegen de stroom ingegaan door op jonge leeftijd de keuze voor Engeland te maken", besloot de international zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner