03.10.2015 21:41

Cambuur verspeelt opnieuw een voorsprong

De eerste competitieoverwinning leek lange tijd een feit voor nummer zeventien SC Cambuur. Ongeveer twintig minuten voor tijd deed Tom Van Hyfte deze droom echter teniet. Met een schitterende halve omhaal bracht hij Roda JC langs de Friezen: 1-1. Zo verspeelde het team van Henk de Jong zaterdagavond opnieuw een voorsprong.

Richmond Boakye keerde terug na twee wedstrijden schorsing en startte direct in de basis. De Ghanees was bedrijvig en schonk de eerste mogelijkheid aan Tomi Jurić. De spits van Roda JC schoot net buiten de zestien meter naast het doel. Roda was iets beter, maar Cambuur nam verrassend de leiding. Een hoekschop werd bij de tweede paal teruggekopt door Marvin Peersman. Bartholomew Ogbeche was attent en frommelde de bal in het doel: 0-1.

Vijf minuten later had de Nigeriaan zijn ploeg op een grotere voorsprong kunnen zetten, zijn inzet belandde echter in het zijnet. Roda had het lastig en moest hopen op de bevliegingen van Boakye. De Ghanees schoot vijf minuten voor rust nog op de paal, maar kon verder weinig uitrichten in het eerste bedrijf. Vlak na rust volleerde Ogbeche nog hard over het doel van Van Leer, maar gescoord werd er niet meer.

Het spel werd er dankzij de vele onderbrekingen niet beter op, maar Cambuur kon daardoor de wedstrijd wel controleren. Roda JC had weinig verrassends in het spel en creëerde bijzonder weinig kansen. Twintig minuten voor tijd vond echter het hoogtepunt van de wedstrijd plaats. Op aangeven van Ard van Peppen scoorde Tom Van Hyfte met een fantastische halve omhaal in de kruising: 1-1. Het doelpunt van de Belg kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Vervolgens werd het nog spannend in de slotfase, maar er vielen geen doelpunten meer in Kerkrade.

Met een punt schieten de Friezen weinig op. Het team van Henk de Jong blijft bungelen in de onderste regionen. Roda JC speelt thuis voor de derde keer op rij gelijk en handhaaft zich in de subtop. Na de interlandbreak wacht voor Cambuur een thuiswedstrijd tegen AZ, Roda gaat dan op bezoek bij FC Utrecht.

Door: Koen Larmit